LABORATUVAR HİZMETLERİ
ALAN TANITIMI
Laboratuvar Hizmetleri alanı; gıda, tarım ve hayvancılık sektöründe çevre tahrip edilmeden güvenli, verimli ve kaliteli ürünlerin elde edilebilmesi için yürütülen laboratuvar çalışmalarını kapsamaktadır. Günümüzde tüketicinin bilinçlenmesi, eğitim seviyesinin yükselmesi, ürün çeşitliliği ve işleme tekniklerinin artması sonucu "çiftlikten sofraya" gıda güvenliği önem kazanmıştır. Bu durum, üretimden tüketime laboratuvar analizlerine olan ihtiyacı artırmıştır. Gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün Laboratuvar Hizmetleri alanından beklentisi; bu alanda eğitim öğretim kurumlarının geliştirilip alanında geçerli analiz yöntem ve teknikleri kullanan, laboratuvar çalışmalarını yürüten ve mesleki gelişmeleri takip ederek kendini geliştiren bireylerin yetiştirilmesidir. Laboratuvar Hizmetleri Alanında Gıda, Tarım ve Hayvan Sağlığı Laboratuvarı dalı yer almaktadır.
MEZUNLARIN EK PUANLARI İLE YERLEŞEBİLECEKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI
-BİYOKİMYA
-DİYALİZ
-ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ
-ENDÜSTRİYEL TAVUKÇULUK
-ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
-FINDIK EKSPERLİĞİ
-GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
-GIDA TEKNOLOJİSİ
-İLK VE ACİL YARDIM
-İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ
-KİMYA TEKNOLOJİSİ
-LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK
-LABORATUVAR TEKNOLOJİSİ
-MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
-PATOLOJİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ
-PERFÜZYON TEKNİKLERİ
-SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
-TARIMSAL İŞLETMECİLİK
-TARIMSAL ÜRÜNLER MUHAFAZA VE DEPOLAMA TEKNOLOJİSİ
-TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ
-TIBBİ TANITIM VE PAZARLAMA
-TOHUMCULUK TEKNOLOJİSİ
-YAĞ ENDÜSTRİSİ
Bu bölümlerden mezun olunduktan sonra DGS sınavına girip ilgili lisans programlarına geçiş yapılabilir.